cranio-amsterdam

ondersteuning bij pijnklachten, overspanning en levensvragen

Welkom

Welkom bij cranio-amsterdam, praktijk voor cranio-sacraaltherapie van Natanja den Boeft.

Cranio-sacraaltherapie is een bindweefseltherapie. Met manuele technieken worden beperkingen in de beweeglijkheid van het bindweefsel opgelost. De aanraking is over het algemeen zeer zacht en geeft tijd en ruimte om het lichaam in al haar facetten waar te nemen. Daarbij spelen ook de geest en/of de ziel een rol, want uw klacht heeft altijd een relatie met u als geheel mens. Het doel van de therapie is tweeledig: het verlichten van de klachten én het vergroten van het bewustzijn zodat u als cliënt grip krijgt op uw klachten en uw zelfsturing vergroot.

Met name klachten die zijn gerelateerd aan abnormale spanning reageren goed op cranio-sacraaltherapie. Hierbij kunt u denken aan overspanning, prikkelbare darmen, slecht slapen, chronische pijn, hoofdpijn, ‘restantpijn’ na een blessure, lusteloosheid en algemene malaise. Ook kan cranio-sacraaltherapie goed werken in een revalidatietraject, in samenwerking met bijvoorbeeld een fysio- of manueeltherapeut, een revalidatie-arts of een psycholoog.

Een paar specifieke klachten hebben een eigen benadering. Hebt u last van (terugkerende) holte-ontstekingen, dan kunt u een speciaal behandeltraject van vier sessies afspreken; in dit kort traject kunnen de klachten enorm verminderen. Voor de begeleiding bij gebitscorrigerende trajecten (beugels) is er een specifieke behandeling die de duur van het gehele traject verkort en de pijn vermindert.

Voor mij als therapeut geldt dat ik u als heel mens verwelkom en behandel. Mijn kennis en kunde zijn uitgebreid. Ik zet ze in vanuit het hart, want zonder hart is er geen genezing.

Heeft u een hulpvraag, of bent u gewoon nieuwsgierig? Wees welkom! 06-38062307